Vælg Mac eller PC

Der er få modsætningsforhold, der er mere kontroversielle end dem mellem Macintosh computere vs. Windows-baserede computere (kaldet PC i det følgende). For uindviede, der overvejer at købe en laptop, er det ikke nødvendigt at blive en hårdnakket tilhænger af den ene, eller den anden sekt. Du skal blot vælge mellem de to. Mens både Mac og PC computere er i stand til at gennemføre alle de almindelige kernefunktioner, som en computer bør kunne, er det afvigende forskelle i design og software, som adskiller dem.

Apple har altid været beskyttende med hensyn til sit mærkevareprodukt. Ethvert Apple produkt vil følge givne standarder, mens enhver producent kan fremstille en PC, men egen specielle udformningstræk, design og elektroniske komponenter af forskellige kvalitet. Som et resultat heraf er Mac computere meget brugervenlige og oftest mere stilrene. Apple vil fortælle dig nøjagtigt, hvad du får uden hensyn til hvilken Mac computer du køber og eftersom alle Macs kommer fra det samme økosystem, kan firmaets support let hjælpe med et hvilket som helst problem, der kunne opstå.

Kvalitetsdesign er et af en Mac computers kendetegn. De er skabte til at være og føles elegante. Dette gælder også Apples operativsystem, OS X, som er let at anvende. Mac computer har OS X præ-installeret med en programpakke af Apple-produceret software med mange applikationer som er velegnede til opgaver så som videoafspilning, tekstbehandling, kalender eller musikoptagelse og meget mere. En Mac er i mange tilfælde også en del hurtigere end en PC til selve opstarten – Microsoft Windows tager noget tid at starte op, hvorimod OS X tager få sekunder. Når dette er sagt, så fører det også til et højere prisniveau og Mac computere er ikke kendte for at være billige.

På mange måder betyder Apples strikse standarder for design og brugervenlighed, at deres produkter er nemme for enhver at tilegne sig og bruge uden hensyn til en persons færdighedsniveau, eller fortrolighed med computere! På den anden side betyder det strikse design også mindre frihed til brugertilpasning af enheden som f. eks opgraderinger. Den disponible hardware er den hardware, du får.

Ydermere sælger Apple kun nogle få forskellige modeller af Mac computere på ethvert givent tidspunkt. I modsætning hertil er en PC i en helt anden kategori. Der findes dusinvis af producenter, som fremstiller PC og kvalitet og pris kan i høj grad være afhængig af hvilken model og mærke, som du ønsker at vælge. De hurtigste PC’ere vil overgå Mac med hensyn til ydelse, men så betaler du også for det. Mange producenter tilpasser deres PC modeller til et specielt formål så som arbejdscomputer, kontorbrug eller gaming computer.

En PC kører typisk med Microsoft Windows som operativsystem og dette er langt mere åbent end Mac OS X. Der er også mere software til rådighed til en Windows-baseret PC. I særdeleshed er Windows-standarden inden for spiludvikling og mange erhvervsrelaterede programmer som Microsoft Office og Adobes serie af grafikprogrammer.

I det store og hele så vil de brugere, som sætter pris på Apples design strengt-tilpassede økosystem, finde en masse at glæde sig over ved en Mac. Hvorimod de brugere, som ønsker en smule større frihed ved valg af deres computer, eller de, som har brug for en hardware til en særlig opgave, vælge en PC som praktisk løsning.