Det er ikke alle, som er lige trygge ved at bevæge sig online, hvilket er helt forståeligt. Der kører konstant medieomtale om nye hackerangreb, og hvor slemme de har været, samt hvor nemt der kunne tvinges adgang. Dog er sandheden, at det faktisk slet ikke er så nemt for hackeren, hvis du blot arbejder efter nogle simple forholdsreglers. Det er ikke sikkert, at du kender til dem endnu, men ved at læse denne artikel er du klædt på til at bevæge dig trygt rundt på nettet uden frygt for at blive angrebet af hackere.

 

Invester i en tryghedspakke fra NorthGuard

Du skal have et antivirusprogram på din computer. Det er det absolut første skridt på vejen, og uden det bliver det svært at modstå de selviske hackere, som vil gøre alt for at få adgang til dine personfølsomme oplysninger. Og når det er sagt, så går det ikke, at du investerer i gratisløsningerne. De er fine, når det kommer til din samvittighed, men det er altså ikke tilstrækkelige på lang sigt. Du kan derfor overveje Tryghedspakken fra NorthGuard. Her får du antivirus, et 2-vejs firewall, antispam samt meget mere. Udover det får du ubegrænset brug af fjernhjælp, hvilket betyder, at du kan lade eksperter overtage din computer og klare de problemer, der måtte være – selvom I ikke er i samme rum. Endvidere kan du kontakte NorthGuard døgnet rundt, hvorfor du altid er sikret den helt optimale sikkerhed hver gang.

 

Tænk dig om på nettet

Du kan komme langt med din sunde fornuft. Ser en side tvivlsom ud, og ligner det kort sagt en billig kopi eller noget bras. Hvis ja, så er chancen for, at det er en usikker side også forholdsvis høj. Det er naturligvis ikke tilfældet altid, men tag dine forbehold her.

Ydermere vil du sommetider komme ind på sider, hvor der oppe i hjørnet står, at den ikke er sikker. Kommer du ud for det, skal du ligeledes gå en stor bue udenom. Det nytter ikke noget at tage den risiko, selvom der måske er et godt tilbud på siden. Det kan nemlig blive den dyreste løsning, du har foretaget dig på lang sigt.

 

Undersøg virksomheden gennem anmeldelser

En anden effektiv måde, hvorpå du kan undersøge en hjemmeside, er gennem anmeldelser. Har de mange positive anmeldelser, vil det alt andet lige være en seriøst side, som derfor typisk har styr på alt omkring sikkerheden. Er det modsætningsvis en side, der ikke har nogle anmeldelser, og kan du ikke finde nogle sociale profiler, som bakker den op, skal du være meget forsigtig. Det kan stadigvæk godt være en ”ægte” side, men du skal i disse tilfælde træde mere varsomt, og dine alarmklokker skal ringe. Alle seriøse virksomheder har nemlig typisk stor fokus på anmeldelser nu om dage.

 

At bevæge sig rundt på nettet behøver ikke at være en uhyggelig omgang. Hvis du blandt andet køber det rette antivirusprogram eller en tryghedspakke som nævnt ovenfor, er du kommet rigtig langt. Kombinerer du det med sund fornuft, kan det stort set ikke gå galt.