Leder du efter at have en bedre oplevelse med dit hjemmenetværk? Så kan du få nogle gode råd her. Der er nemlig intet mere frustrerende end internetproblemer, og netop derfor vil vi gerne hjælpe dig af med disse problemer.

Men hvordan opnår man egentligt det bedst mulige internet i hjemmet? Det handler ikke kun om at have en høj hastighed, og internet der ikke hakker. Der skal mere til.

Her er nogle af de vigtigste faktorer, der skal til, hvis man skal være 100% tilfreds med sit wi-fi.

1)    Forbrug og abonnement skal matche

2)    Hastighed på både LAN og wi-fi skal være tilstrækkelig

3)    Prisen skal være attraktiv

4)    Kundeservicen skal være god

Hvis du får styr på disse fire ting, så vil du have de bedste forudsætninger for at have gode oplevelser med internettet i hjemmet.

 

Er din hastighed høj nok? Eller for høj?

Når vi siger, at dit forbrug skal matche dit abonnement, så er det fordi, vi ikke ønsker, at du betaler for meget for dit internet. Men vi ønsker derimod heller ikke, at du har et abonnement, der ikke er tilstrækkeligt i forhold til dit forbrug.

Sandheden er, at langt de fleste familier kan nøjes med at have en download hastighed, der ligger mellem 20 og 50 Mbit. Det er dog ikke altid den historie, som udbyderne fortæller. De taler mere om, at man kan få op til 1.000 Mbit flere steder i landet.

Men det handler om at være realistisk og derved få forbruget til at matche med prisen. Der er dog sjældent meget forskel i prisen på en 20 Mbit forbindelse og en 50 Mbit forbindelse, og derfor kan det til tider godt betale sig at vælge en internethastighed, som er lidt højere, end hvad det forventede forbrug er.

 

Hvordan kan du optimere din trådløse forbindelse?

Når du har fået styr på, hvilken hastighed du har brug for, så gælder det om at optimere den trådløse forbindelse – dit wi-fi.

Kablede forbindelser vil stort set altid køre upåklageligt, men dette gælder ikke altid for wi-fi. Grunden til dette er, at wi-fi signalet fungerer på forskellige ’kanaler’, hvor der også kan være andre elektroniske enheder. Hvis der er mange andre enheder på denne samme kanal, så vil dette skabe forstyrrelser, som vil gøre din wi-fi forbindelse langsom og ustabil. Men der er et par ting, som du selv kan gøre.

For det første bør du stille din router centralt i dit hjem. Derved kan du være sikker på, at signalet kan nå rundt i hele huset. For det andet bør du sørge for, at routeren ikke er blokeret. En router udsender signal 360 grader rundt om sig selv, så det vil også være optimalt, hvis routeren ikke står direkte op ad en mur. Du kan også ringe til din internetudbyder og få dem til at ændre indstillingerne i din router, så den kan placere sig på en kanal, hvor der er færre forstyrrelser.

 

Får du en god pris?

Nu er der både styr på den ønskede hastighed og optimering af wi-fi, men hvad skal der mere til for at blive 100% tilfreds med produktet? En god pris naturligvis. Der er ingen, der ønsker at betale for meget for et produkt, som kan findes billigere et andet sted.

Det er heldigvis utroligt simpelt at tjekke bredbåndspriser. Du kan se en oversigt over internet på nettet. Her kan du se bredbåndsløsninger og -priser fra mange forskellige udbydere, derved er du sikker på, at du ikke betaler for meget for dit internet. Det er dog ikke alle udbydere, som kan tilbyde internet til alle områder i Danmark, så du bør altid kontakte dem og spørge.

 

Får du den nødvendige hjælp?

Når du først har fået din forbindelse til at virke, og det hele kører, som det skal, så er alt godt – indtil det ikke er det længere. Der kan nemlig ske fejl. Du kan miste forbindelse i dit hjem, der kan være generelle problemer eller andre driftsforstyrrelser. Men får du den nødvendige hjælp, når disse uheld sker?

Det er vigtigt at have en god kundeservice, når man udbyder internet. Så hvis du ikke synes, at du får en tilstrækkeligt service eller support, så bør du overveje at skifte udbyder.