Med GDPR lovgivningens indtog i EU står alle virksomheder overfor udfordringer, når det kommer til at opbevare kundekartoteker og andet data sikkert. Derudover er der ikke noget, der tyder på, at online kriminalitet kommer til at fylde mindre i kriminalitetsstatistikkerne lige foreløbig.

Hvis du ejer en virksomhed eller står med ansvar for deres onlinesikkerhed, så læs med her. Her får du mine bedste tips og idéer til, hvordan du sikrer at det ikke er din virksomhed, der står for det næste store datalæk af kunders oplysninger, eller, gud forbyde det, bliver bestjålet uden at vide noget om det før tyvene har slettet alle sine online-spor og stjålet alle dine data.

 

Installér en god firewall på dit netværk

Cyber tyveri og hackere er ikke længere blot et problem for store multinationale selskaber. Samtidig kan snakken om emnet være meget langhåret og forvirrende.

Det vigtigste spørgsmål at få besvaret er sådan set bare: Hvad kan du gøre for at forhindre det i at ske?

En rigtig god start er at installere en god firewall. Det er din første forsvarslinje, når hackere prøver at bestjæle dig. Hackere nu til dags skaffer sig adgang til dine systemer, ved at installere malware i dine systemer. Det kan de på snedig vis gøre fra den anden side af verden, så du aldrig kan vide dig sikker, selvom du bor i lille sikre Danmark.

Det en firewall gør er at beskytte computere mod malware og andre kendte metoder som hackere bruger for at skaffe sig adgang til dine private data. For eksempel kan en firewall opdage når/hvis meget store mængder data bliver enten implanteret eller trukket ud fra et netværk.

Hvis den heftige aktivitet ikke er godkendt af dig eller den ansvarlige, vil din firewall blokere for transaktionen og lukke processen ned.

Lav et separat netværk til betalingsterminaler

Hvis du sidder i en virksomhed, hvor i har mange transaktioner, er det en god idé at have et ekstra lag sikkerhed på dine betalingsterminaler.

Hvis du laver et separat netværk til dine betalingsterminaler, så de ikke kører på det samme netværk som resten af virksomheden, er du et godt stykke videre med sikkerheden. En ofte brugt metode af Cyber-kriminelle til at stjæle dine penge, er at skaffe sig adgang til dine systemer gennem dine ansatte. De sender en mail til en af dine ansatte og, hvis de klikker på det link der er vedhæftet, vil de give fuld adgang for hackeren til hele dit netværk.

Så enten skal du uddanne alle dine ansatte i korrekt onlineadfærd, eller du skal have separate netværk, hvor kun dit uddannede personale har tilladelse til betalingsnetværket, så de kan administrere, hvem der får adgang og dermed nægte hackere adgangen.

Nu vi snakker om betalinger, kan du hos alskat.dk få kompetent skatterådgivning til din virksomhed, så du ikke ender med ekstraregninger når regnskabsåret er ovre.

Skift brugernavne og kodeord minimum hver 90. dag

Allerførst er det vigtigt at standardbrugernavne- og kodeord bliver skiftet hurtigst muligt – både på computere og på internetroutere, så snart du sætter det op.

Derudover skal du sikre dig, at brugernavne og kodeord bliver skiftet regelmæssigt og minimum hver 90. dag. Jo længere et kodeord forbliver uændret, des nemmere er det for cyber-kriminelle at hacke det.

De fleste netværksudbydere har heldigvis en manual til, hvordan dette kan gøres automatisk, så du ikke skal gøre det manuelt hver tredje måned.

Hvis du skulle blive fysisk bestjålet af specielt computere, men også værdigenstande, så sørg for at de er tyverimærket. Hos SafeGroup kan de sørge for at din virksomhed og jeres værdier og data er i sikkerhed fra indbrudstyvenes lange fingre.

Konklusion

Beskyttelse af dine kunders oplysninger bør være en af dine højeste prioriteter. Hvis du nogensinde oplever et datalæk, risikerer du også at miste kunder. Ifølge undersøgelser fra USA er det rent faktisk 60 % af virksomheder, som bliver udsat for datalæk, der må dreje nøglen om 6 måneder senere.

Så få styr på det.

avast er kendt for at skabe sikkerhed, når du færdes i den digitale verden. Vi er en af de førende inden for vores felt. Det er vi, fordi vi er passioneret omkring det, som vi laver. Vi sætter forbrugeren i første række, når det kommer til digital sikkerhed. Som forbruger kan der være mange farer ved at færdes digitalt og online. Den digitale verden er fyldt med fælder, der kan skabe en meget ubehagelig oplevelse enten med virus, hacking eller noget helt andet. Med Avast kan du trygt bevæge dig rundt i den digitale verden uden at skulle bekymre dig. Vi har sat vagter op på alle poster, for at du kan føle dig tryg.

 

Køb den bedste udgave af Avast sikkerhedssystem her