Få styr på sikkerheden

Kender du en, som har været udsat for virusangreb på computeren? Eller har du måske hørt om en virksomhed, som er blevet ramt at et hackerangreb? Ingen har lyst til at havne i denne ubehagelige situation, og der findes heldigvis mange gode hjælpemidler, som kan styrke en computers sikkerhed.

Better safe than sorry

Vi deler hver dag oplysninger med hinanden gennem computer, smartphone, tablet og lignende.
I den forbindelse gemmer der sig desværre også mange trusler, som i dag er skjult så godt, at vi ikke rigtig opfatter dem, før det måske er for sent. Konsekvenserne kan være store, og man kan derfor ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at have styr på sikkerheden. Du kan derfor ved hjælp af forskellige hjælpeprogrammer, systemer og softwares, øge din sikkerhed. Disse er til for at holde farlige virusser, hackere væk fra filer, personlige oplysninger m.m.

Virusangreb, hackerangreb og andre trusler kan være luskede, men ved bl.a. at følge nedenstående generelle forholdsregler, kan du komme dem i forkøbet!

Husk derfor

– først og fremmest at installere et godt antivirusprogram på din computer, som kan kontrollere din computer.
En 
sikkerhedssoftware er en rigtig god investering for alle.
– Ikke at åbne mistænksomme e-mails, men derimod slette dem.
– At passe på, når du færdes på en ny internetside. Den er ikke nødvendigvis sikker.
– Jævnligt at lave backups af filer, oplysninger m.m., hvis uheldet skulle være ude og computeren pludselig ikke vil tænde.
– Altid at lave stærke adgangskoder og ændr dem jævnligt. Hav i den forbindelse gerne forskellige adgangskoder alt efter, hvor du logger dig ind.

Private brugere og virksomheder

Det ligger i alles interesse at undgå en træls oplevelse, hvor din computer eller tablet opfører sig mærkeligt, bliver langsom og pludselig ikke kan starte mere. Har du små børn i familien, der er begyndt at bruge computeren?

De kan ofte være uopmærksomme, og det er derfor en god ide at oplyse dem. Fortæl dem hvilke udefrakommende trusler der findes, og forklar dem, hvordan de bedst beskytter deres oplysninger, og på samme tid undgår at smitte computeren med virus eller lignende.

Ligeså vigtigt som det er at holde styr på den private sikkerhed, er det selvfølgelig at holde styr på data og oplysninger i virksomheder. Mange virksomheder benytter sig af forskellige systemer, der sikrer egne og kunders fortrolige oplysninger. Et eksempel på et sådant system er CRM-systemet. Et CRM-system rummer alle kundedata i en virksomhed, og man undgår at oplysninger forsvinder eller havner i de forkertes hænder. Noget af det vigtigste du dog skal huske på, uanset om du er privat bruger eller en virksomhed, er selvfølgelig at bruge din sunde fornuft.

Vær altid på påpasselig. Dette gælder uanset, om du er ved at vælge et nyt antivirusprogram, eller er ved at trykke på en mærkelig pop-reklame på internettet.