Tips til at optimere din internetforbindelse

Der er få ting mere frustrerende end en langsom internetforbindelse. Man kan blive enormt irriteret på sin internetudbyder, men ofte er det faktisk ikke internetudbyders skyld. Du kan selv foretage en række steps for at optimere din internetforbindelse. Du bør altid starte med at foretage en online hastighedstest, som du for eksempel kan finde på Fibias hjemmeside.

Herunder har vi samlet en række tips til optimeringen af dit internet.

Benyt kun de vigtigste programmer

Hvis din internetforbindelse er langsom, kan det være, at kapaciteten er udfordret. Da du ikke kan kontrollere kapaciteten på dit internet, bør du forsøge at minimere byrden på internettet. Luk derfor for programmer og browservinduer, som du ikke anvender.

Download og streaming sætter også en særligt stor byrde på internetforbindelsen. Du kan eventuelt overveje at foretage downloadingen over natten. Hvis der er flere, der streamer samtidigt, kan i sætte jer sammen og se den samme stream.

Placer routeren det rigtige sted

Hvis dine enheder anvender trådløs forbindelse gennem en router, har det også påvirkning på internetforbindelsen. Nogle enheder er bedre til at opfange og anvende et trådløst signal end andre. Du kan foretage en række handlinger, der kan forbedre internetforbindelsen:

 

  • Distance til routeren. Jo tættere din enhed er på computeren, desto stærkere vil signalet være.

  • Mængden af forhindringer mellem din enhed og routeren. Hvis der er en masse tunge vægge mellem din enhed og routeren kan forbindelsen forringes. Sørg derfor for, at du minimerer mængden af forhindringer mellem din enhed og routeren.

  • Anvend Ethernet-kabel. Hvis det er muligt, bør du anvende et ethernet-kabel til at forbinde din enhed med din router. På den måde er du sikret den hurtigste og mest stabile forbindelse mulig, da din enhed kobles direkte op på dit internet.

 

Hvis du anvender Wi-Fi forbindelse bør du løbende teste din internetforbindelse, for at finde ud af, om den forbedres. Sørg for ikke at have nogle downloads kørende og andre programmer åbne samtidigt.

 

Invester i hurtigere internet

Hvis alt andet slår fejl, og du i en længere periode er frustreret over langsomt internet, kan det være en ide at opgradere din internethastighed. På den måde kan du få en hurtigere internetforbindelse, der vil forårsage færre udfordringer i fremtiden. Du kan også undersøge, om du får den internethastighed, som du betaler for, ved at anvende en hastighedstest.

Hvis du gerne vil have det bedste af det bedste, bør du overveje fiberbredbånd, der kaldes fremtiden internet. Fibernettet har en lang række fordele, som du kan have gavn af. Eksempelvis har fibernettet høj kapacitet, så din forbindelse ikke svækkes, når andre også anvender nettet. Derudover får du symmetriske up- og downloadhastigheder, garanteret hastighed og lynhurtig internetforbindelse.