Sådan gør du computeren hurtigere nemt

De fleste af os har haft en gammel, slidt computer på et eller andet tidspunkt. Alt går langsomt og en simpel kommando som at åbne Youtube tager flere minutter. Det er dårlig livskvalitet, så hvis dette lille scenarie beskriver dig og din PC lige nu, så er det altså på tide at gøre noget ved det.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan hjælpe din PC med at overleve lidt endnu. Det kan nemlig være for synd at smide den ud. Men hvis du er overbevist om, at den bare ikke kan reddes, kan du besøge Santander og få et lån, så du kan få en kvalitetscomputer.

 

Hovedrengøring

Med dette tip menes altså ikke bogstavelig talt, men med hensyn til indholdet. Det er nemlig super let at gøre hovedrent i din PC, og det bedste af det hele: Du kan gøre det siddende – hvor tit kan du få gjort rent uden at rende rundt?

Det første du bør slette eller i det mindste flytte til en USB/harddisk er alle dine billeder og videoer. Selvfølgelig skal alle de minder, som du ofte beundrer ikke fjernes, men hvis der er fotos fra en studietur for 10 år siden, så er det måske fint nok at få dem fjernet fysisk fra din PC og til en ekstern disk.

Billeder og videoer er faktisk nogle af de helt slemme sløvende faktorer, når det kommer til hastigheden på din PC, da vi helt generelt gemmer alt for mange, der let kunne fjernes. Så gør det og se hvor meget hurtigere din PC pludseligt reagerer.

I relation til dette gælder naturligvis også musik og lange spillefilm, som du har på din computer.

 

Fjern ubrugte programmer

Når du så er færdig med at fjerne alle ligegyldige filer, så kan du sådan set fortsætte lidt i samme stil bare i forhold til programmer.

Gå ind i kontrolpanelet og ”fjern programmer”, som du sjældent eller aldrig bruger.

Du vil ofte blive ret overrasket over, hvor meget skrammel du har liggende uden egentlig at bemærke det i dagligdagen. Derfor vil du heller ikke komme til at savne det.

Dette trick er muligvis det mest effektive, hvis du vil forøge hastigheden uden at skulle ud og købe flere RAM for eksempel. Vi håber, at det vil hjælpe dig.

Du kan se flere gode tips her – så er der i hvert fald lidt at gå i gang med.