Internettet er i en rivende udvikling, hvorfor det er vigtigt hele tiden at holde sig opdateret. Aldrig har det været lettere at søge efter informationer på internettet. Når man skulle lede efter informationer for bare 10-15 år siden, var det oftest bøgerne, der blev taget i brug, og der var kun et begrænset antal af hjemmesider.

I takt med at internettet er blevet et altafgørende medie for bl.a. virksomheder at bruge, desto større er konkurrencen også blevet for, at det er din hjemmeside, der bliver klikket på sammenlignet med dine konkurrenters. Det handler i høj grad om for virksomhederne, at de får så mange besøgstal som muligt, så der i sidste ende er større chance for, at folk køber deres produkter eller tjenesteydelser.

Derfor er det vigtigt for virksomhederne at have en god placering, når folk søger efter bestemte ord, sætninger osv. En tendens er, at flere går ud fra, at når deres hjemmeside ligger på de forskellige søgemaskiner, er den ligeså synlig, som de andre hjemmesider, hvilket ikke er rigtigt.

 

Hvad er SEO?

Hvis du ønsker at få din virksomhed placeret øverst ved bestemte søgeord på f.eks. google, er SEO, som på dansk er en søgemaskineoptimering, et rigtig godt værkstøj. Formålet med SEO er, at din hjemmeside får en bedre placering på søgemaskinerne, og på den måde får du et højere besøgstal, hvilket skal føre til et bedre salg.

Når man vil anvende SEO, er det vigtigt at vide, hvilke ord, sætninger eller billeder, der skal være med til at skabe din høje placering på søgemaskinerne. Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad der vælges, men der er flere steder, hvor man kan få hjælp til dette. Oftest når du samarbejder med en virksomhed, der tilbyder at lave en SEO optimering for dig, vil de analysere din hjemmeside, så I sammen kan finde den bedste løsning til at skabe den bedste placering. Grunden til, at der også bliver foretaget en analyse er, at de forskellige søgemaskiner har nogle formelle krav til din hjemmeside, et eksempel herpå er, at Google fokuserer på, at hjemmesiderne skal have en høj kvalitet.

Når du vælger at få en virksomhed til at lave en optimering af din hjemmeside, er der forskellige betalingsformer. Nogle virksomheder vil have pengene på forhånd, før de laver en optimering. Der er dog en anden betalingsform. No cure no pay seoer, at du ikke skal betale noget på forhånd. I skal sammen finde et realistisk mål, og først når de eller det mål er opnået, skal du betale. På den måde sikrer du dig, at du ikke forgæves kaster mange penge i et projekt, som ikke vil gavne dig og din hjemmeside.