Stort set alle danskere har været udsat for virus

eller spywareangreb på deres computer. Angrebene varierer i omfang og type, og det kan ofte være svært at finde ud af, om man reelt set har fået virus eller spyware på sin computer (spyware er en samlet betegnelse for en lang række programmer, som ønsker adgang til dit system. F.eks. adware, malware, trojanske heste, rootkits og meget andet). Mange vil typisk sige, at deres computer har fået virus, selvom det måske i virkeligheden er et spywareangreb. Det er vigtigt at kende forskellen på de to typer angreb, da dette vil være afgørende for, hvad man skal gøre for at få sin computer renset.

 

Virus

Et virusangreb vil ofte vise sig i form af ødelagte filer, programmer der stopper med at virke, computere der slet ikke vil starte mv. Oplever man nogle af ovenstående problemstillinger, er der en stor chance for, at man har fået virus på sin computer. Langt de fleste vira vil sprede sig selv til andre filer og systemer, inden deres skadelige kode bliver aktiveret – dette sikrer, at udvikleren af virussen kan inficere så mange computere som muligt, inden man kan nå at reagere og finde en løsning. Det er ikke kun computere der kan blive ramt af virus – i starten af året blev mere end 100.000 mobilbrugere ramt af virus.

En af de bedste måder at beskytte sin computer er ved at installere et antivirusprogram, som er designet til at kontrollere din computers filer og systemer. Ved at installere denne type program opnår du løbende sikkerhed, og dermed kan du stoppe vira i at sprede sig – før det er for sent. Vi forhandler et af markedets bedste antivirusprogrammer som du kan læse mere om her på siden. Du kan læse mere om virus her.

 

Spyware

Spyware er en anden type af program end virus, men kan i mange tilfælde være mindst lige så skadelig som virusangreb. Spyware bruges ofte til at skaffe informationer fra de computere, som er inficeret med de skadelige programmer. Det kan være alt lige fra kodeordet til ens browser eller mailprogram, koder til fortrolige oplysninger og i meget slemme tilfælde koder til personfølsomme oplysninger. Spyware bruges også til at inficere programmer, så der kan vises reklamer, pop-ups og installeres toolbars i ens browser. I helt slemme tilfælde kan mængden af programmer der er inficeret/installeret faktisk tvinge computeren i knæ, så den ender med ikke at kunne anvendes.

Mange tror fejlagtigt, at de er sikre, når de har et antivirusprogram installeret, men mange spywaretrusler kan ikke blot fjernes via antivirusprogram. Derfor anbefaler vi, at du installerer et anti spywareprogram som kan håndtere denne slags trusler. Et super anti spywareprogram er det dansk udviklede Anti Explorator som er designet specifikt til det danske marked, og de trusler vi oftest oplever.