Det er aldrig for sent (eller for tidligt) at udvikle gode læsevaner. Jo før du kommer ind i en god læserutine, jo lettere bliver det for dig at studere. I sidste ende bliver det på den måde sjovere for dig. Her er de bedste tips til at få mest muligt ud af studiet.

Vælg et sted og et tidspunkt

 Alle har deres tid og sted, som er de bedste til at studere i. Uanset om det er på dit soveværelse om natten eller på biblioteket efter skoletid, så find ud af hvor og hvornår det fungerer bedst for dig at studere og hold så fast i det. Sørg desuden for at have en velfungerende computer med Office 365 installeret.

 

Hvis du er i tvivl om, hvor du læser bedst, så kig efter et sted der er stille, behageligt og fri fra distraktioner. Stedet skal få dig til at føle dig glad og inspireret. Du kan eventuelt dekorere det med dine yndlingsbilleder eller ting, som betyder meget for dig. Hvis du vil lytte til musik eller brænde røgelse, skal du vælge et sted, hvor det er muligt uden at genere andre.

 

Find dit mest effektive tidspunkt. Nogle mennesker arbejder bedre om morgenen. Andre fungerer bedst om natten. Find ud af, hvilket tidspunkt der passer dig og planlæg at bruge tid på dine studier der.

Studér hver dag

Hvis du studerer lidt hver dag, vil du løbende kunne gennemgå dine studieemner i hovedet. Det hjælper med at forstå tingene bedre. Det hjælper desuden med at undgå den stress, der ofte er forbundet med at skulle læse op i sidste øjeblik. Hvis du har svært ved at finde tid til at læse, skal du måske skære ned på nogle af dine øvrige aktiviteter.

 

Prioriterer du at studere, kan det betyde, at du skal bruge mindre tid online, at du skal have lidt færre timer på dit job eller at du skal gå lidt mindre ud i weekenden. Du skal dog ikke isolere dig selv fra verden, fordi skal læse. Find en balancegang, der fungerer for dig.

Planlæg din tid

Det kan være en god idé at lægge studietid ind i kalenderen, så du har noget at stå til ansvar for. Indstil en alarm på din telefon eller skriv det op på en tavle, som hænger på væggen. Her kan du også tilføje eksaminer og forfaldsdatoer, så du ikke bliver ubehageligt overrasket over dem.

 

Det fungerer også godt for nogle at lave lister, hvor man noterer ned, hvad man skal hvilke dage. Således kan du gå direkte i gang med at studere uden at skulle bruge en masse tid på at finde ud af, hvad det egentlig er, du skal til at blive klogere på.