Vi lever i en tid, hvor vi aldrig har været så afhængige af vores mobiltelefoner, som vi er lige nu. Det skyldes en udvikling i teknologien. Vi kan gøre alt med vores mobiltelefoner. Det er en GPS, musikafspiller, søgemaskine, måde at kommunikere på og meget mere. Når bare vi har vores mobiltelefon, kan vi klare alt.

Med en mobiltelefon følger der selvfølgelig også et mobilabonnement. Ellers får du ikke meget ud af den. Men har du egentlig det rigtige mobilabonnement? Eller bliver du måske snydt i forhold til det, du tror, du betaler for. I denne guide hjælper vi dig med at vælge det rigtige mobilabonnement.

 

Vælger du altid en pakkeløsning?

Det er blevet mere og mere populært, at udbydere af mobilabonnementer tilbyder langt mere end blot standardydelser. Som standard skal du kunne ringe, sende sms’er og have data til at kunne gå online. Det er dog langt de færreste mobilabonnementer, der kun indeholder disse ydelser. Det er blevet ufattelig populært med pakkeløsninger. Pakkeløsninger er som regel en løsning, hvor du får de typiske mobilabonnementsydelser. Derudover kan du også få forskellige streamingtjenester oveni.

Se en sammenligning af de mest populære mobilabonnementer

Streamingtjenester kan fx være musik, film, magasiner, bøger osv. Det kan virke meget fristende, når du pludselig får en masse gode streamingtjenester med i pakken. Det er dog ofte en måde at lokke dig til at flytte dit mobilabonnement til et bestemt teleselskab. Det er nemlig nogle gange for godt til at være sandt. Dette er ikke i forhold til, om streamingtjenesterne virker, for det gør de da helt sikkert. Der hentydes i stedet til, om det egentlig er en løsning, hvor du sparer penge, fordi du vælger en pakkeløsning. Det kan hurtigt lyde som et rigtig godt tilbud, fordi der pludselig er en masse forskellige ydelser og tjenester med i pakken. Det er dog ikke altid tilfældet.

Vælg dit mobilabonnement med omhu

Hvis du synes, at en pakkeløsning lyder som en rigtig god deal, kan det være en god idé at regne lidt på det, inden du køber. Først og fremmest skal du regne på, hvad det ville koste, hvis du kun skal have de traditionelle ydelser. Måske er det allerede sådan et abonnement, du har. Er det ikke, kan du sammenligne priser på mobilabonnementer her.

Når du skal sammenligne priser, skal du huske at tage højde for dit forbrug. Bruger du meget data, eller ringer du meget, skal du selvfølgelig sammenligne abonnementer, hvor der er den mængde data eller tale med, der passer til dit forbrug. Ellers kan det hurtigt blive misledende. Når du har styr på dette, skal du kigge på, hvad de inkluderede streamingtjenester i pakkeløsningen ville koste hver for sig. Dette er forholdsvist nemt at undersøge på de respektive streamingtjenesters hjemmesider. Når du har fundet alle tallene, lægger du disse sammen. Hvis summen er mindre end pakkeløsningen, er det selvfølgelig en dårlig idé at vælge pakkeløsningen.

Er summen højere end pakkeløsningen, kan det i bund og grund betale sig at vælge pakkeløsningen. Og dog. Det er en god idé at vurdere disse streamingtjenester – vil du overhovedet få dem brugt? Får du dem ikke brugt, er det en dårlig idé at vælge pakkeløsningen. Her er det bedre at vælge et traditionelt mobilabonnement og evt. abonnere på de streamingtjenester, du har behov for ved siden af.

 

Får du det, du egentlig helst vil have?

Benytter du dig både af musik og film, synes du muligvis, en pakkeløsning er en god løsning for dig, hvis det er billigere end at abonnere på tjenesterne hver for sig. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være forskel på, hvad du egentlig får, når du vælger pakkeløsningerne. Dette gælder især ved musiktjenester. En populær musiktjeneste er Spotify. Mange teleselskaber er begyndt at tilbyde deres egen musiktjeneste som et alternativ til Spotify. Det virker ofte som en god handel, når du kan få det med i pakken for kun X antal kroner.

Du skal dog huske på, at teleselskabernes egne musiktjenester ofte ikke har det samme udvalg, når det kommer til musik. Du kan derfor ende med en musiktjeneste, der på ingen måde lever op til dine forventninger, hvis du er rigtig uheldig. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, hvis du først finder ud af det, efter du har skiftet teleselskab, og du evt. har opsagt Spotify.

Dette gælder også for andre tjenester. Måske er der Viaplay med i pakkeløsningen, men du foretrækker faktisk Netflix. Du vil sikkert ende med at få Netflix igen, hvis du har sagt det op, og Viaplay vil blive en tjeneste, du betaler for gennem dit mobilabonnement, men som du egentlig ikke bruger. Det er selvfølgelig ikke en holdbar løsning, da du kommer til at spilde en del penge.

 

Har du læst aftalen igennem?

Nu lyder det som om, at pakkeløsninger altid er en dårlig idé. Det er det ikke nødvendigvis. Du kan være heldig at finde en pakkeløsning, der indeholder alt det, du skal bruge. Du har sikkert fundet det til en rigtig god pris endda. Eller er det? Når du overvejer at skifte dit mobilabonnement, er det en god idé at læse aftalen igennem. Hvad er det egentlig, du betaler for. Derudover kan det være, at prisen ændrer sig efter en, tre eller seks måneder.

Mange udbydere af mobilabonnementer kører med et tilbud, hvor du fx kan spare X % på streamingtjenester de første X antal måneder. Derefter vil prisen blive en anden. Den pris er rigtig vigtig at have styr på. Det kan nemlig blive noget af en overraskelse, hvis prisen ændrer sig til noget, du ikke havde regnet med. Derudover er det også en god idé at undersøge, hvad det koster i oprettelse. Der kan være mange skjulte udgifter, der står nederst i reklamen eller i aftalen. Du kan læse mere om at vælge det rette mobilabonnement hos Forbrugerrådet Tænk.