Står du og mangler en ny cykel enten som transportmiddel eller til hobbybrug? Så skal du læse med her, hvor du får en guide til at finde den helt rette cykel for lige netop dig.

 

1) Hvad skal cyklen bruges til?

Inden du går ud og investerer i en ny cykel, skal du naturligvis overveje, hvad den egentlig skal bruges til. Er den udelukkende til brug i byen som transportmiddel, er det nemlig mest fornuftigt at købe en cykel med smallere dæk, men skal den derimod også bruges på eksempelvis grusveje, skal du gerne have nogle lidt bredere af slagsen. Skal den bruges til decideret skovkørsel, skal du selvfølgelig have fat i en mountainbike, og skal den bruges til landevejskørsel, er det smart at vælge en model, som har smalle dæk og ikke vejer særlig meget. Der er altså stor forskel på cykler, og det er derfor vigtigt ikke bare at købe den første den bedste.

 

2) Vælg den rigtige cykelstørrelse

Umiddelbart skelner de fleste mennesker muligvis mest imellem børnecykler og voksencykler. Selvom man er voksen, betyder det dog ikke, at der ikke kan være forskel på størrelsen på forskellige cykler, og derfor er det faktisk vigtigt at bruge lidt tid på at vælge den rigtige cykelstørrelse. Har din cykel ikke den rette størrelse til lige netop din krop, risikerer du nemlig at få ondt i ryggen eller at få skader, og desuden kommer du ikke nær så hurtigt frem, som hvis din cykel passer ordentligt i størrelsen. Kig derfor ud over børne- eller voksencykler og kig lidt mere detaljeret på stelstørrelsen for at finde den helt rigtige model.

 

3) Hvad er dit budget?

De fleste vil naturligvis gerne have en toplækker cykel, men der er sandsynligvis også et budget, der skal overholdes. Heldigvis kan man sagtens finde gode cykler til fornuftige priser, hvis man eksempelvis kan leve med, at ens nye cykel er brugt. Der er mange, der sælger gode cykler billigt, fordi de ganske enkelt ikke bruger dem nok, og så er det altså blot om at slå til. Er du på udkig efter især mountainbikes, kan man typisk finde nogle ganske glimrende modeller til gode priser, fordi folk har investeret i dem, hvorefter de har mistet interessen for denne hobby. Det handler altså bare om at holde udkig på salgshjemmesider eller på Facebook, for så kan man typisk få en del mere cykel for pengene, end hvis man går direkte til cykelhandleren.

 

4) Køb godt udstyr

Det gælder med alle former for hobbies og motionsformer, at det bliver lidt sjovere at være aktiv, hvis man har ordentligt udstyr og gear. Derfor kan det godt betale sig at bruge nogle penge på for eksempel at købe godt cykeltøj og den bedste cykelhjelm, du kan finde, så det bliver sjovt at komme på cyklen. Du behøver ikke at investere i alverdens former for ekstraudstyr og tilbehør, men det mest essentielle skal gerne være i god kvalitet, så du kommer til at nyde at bruge din cykel, og så du rent faktisk kommer afsted.