Studierabatter på oplevelser

En af de økonomiske fordele ved at være studerende er, at man kan få rabat på entreer flere steder. Dette gælder entreen til flere forskellige museer, zoo og andre seværdigheder i hele landet. Der er penge at spare, og man kan for eksempel holde øje med studiedeals, for der er mange steder, hvor man giver rabat til de studerende. Når du køber en oplevelse på nettet, er det dog vigtigt, at du er sikker på, at det ikke er en ”falsk oplevelse” oprettet til at få person- og kortoplysninger ud af dig.

Frihed, fritid og planlægning

I den tid man er studerende, har man en øget frihed i form af masser af fritid. Typisk har man jo blot nogle timer på studiet hver dagen, og resten af tiden kan man så selv fylde ud med de studierelevante aktiviteter, men også fritidsinteresser, sport og praktiske ting. Senere når man får job, mister langt de fleste friheder til selv at bestemme, hvornår man helst vil hvad. De fleste med fast arbejde vil opleve, at der skal en større portion selvdisciplin til at trække sig selv i træningstøjet, når man kommer hjem efter arbejde kl. 17, end når dagens timer er overstået kl. 12 som studerende.

 

Det betyder også, at man har længere tid på computeren til at se film, serier og spille. Unge er jo generelt gode til at gennemskue intentioner bag reklamer og links på nettet, men det er stadig en meget god idé at være sikret af et antivirusprogram, når du surfer meget på nettet.

Ferier

Mens man studerer, har man mange og lange ferier. Man har jo typisk de ferier, som folkeskolen har og måske også mere. Sommerferien kan godt vare længere end folkeskolens. Dermed vil man i sommerferien både kunne nå at have et feriejob og tjene penge, og samtidig med, vil der være tid og penge til at holde ferie efterfølgende. Der findes rejsebureauer, som specialiserer sig i rejser til studerende, og som har konkurrencedygtige priser, som de studerende kan være med på.

 

Er man på ferie i udlandet, bør man især være sikker på, at man surfer forsvarligt på internettet. Her kan man nemlig hurtig komme til at sige ja til noget suspekt, når man ikke er helt med på sproget, det står på.

Impulsive ideer

Som studerende er det nemmere at være impulsiv, da man ikke er afhængig af at skulle aftale og planlægge med chefen eller kollegerne. Hvis vejret er lækkert, kan man derfor hurtigere tage en tur til stranden, når man kun har sig selv at spørge om lov. Og det er sådan nogle ting, man har rig mulighed for at gøre, mens man er studerende. Her bør man blot være varsom – eller forebygge risici ved de impulsive ideer på nettet ved at installere et antivirus program på sin computer. Disse kan forebygge de fleste skader, idet de kan sende dig den anden vej, hvis du er på vej ind i noget, programmet ikke vurderer som sikkert.