3 gode råd til en sikker internethandel

3 gode råd til en sikker internethandel

Internettet er blevet en fast del af hverdagen. Man har tilgang til det på mobilen, computeren, fjernsynet, tabletten og andre lignende steder, og det er derfor svært at undgå internettet. Der er heller ikke mange, der ønsker at undvære internettet, da det forenkler manges hverdag. Desværre er der bare den hage ved internettet, at det hele ikke er lutter lagkage. Når man foretager køb over nettet, er der f.eks. mange fuskere, og folk der vil forsøge at stjæle ens personlige oplysninger. Man skal dog ikke blive bange for at bruge internettet af denne grund, da man sagtens kan undgå sådanne problemer, hvis blot man tænker sig om og følger nogle ganske få råd.

Hold øje med SSL-certifikatet

Et SSL-certifikat er noget, som alle hjemmesider, der behandler personlige oplysninger, skal have for at sikre sine kunder tryghed ved en sikker handel. Du genkender en hjemmeside med sådan et certifikat ved at kaste et blik på URL-linket. Forrest i dette link skal der nemlig stå ’https’. Det er utrolig vigtigt, at onlineforretninger har dette certifikat. Hvis de ikke har det, skal du ikke stole på, at dine oplysninger bliver behandlet sikkert og forsvarligt. Hvis du ikke er opmærksom på dette certifikat, kan du komme til at stå i en ærgerlig situation, hvor du risikerer, at dine informationer på f.eks. dit dankort bliver stjålet, og så skal du ud i en større kamp.

Du kan med god grund benytte Trustpilot

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en hjemmeside er god eller ej, er det bedste råd uden tvivl, at du tager et kig på den hjemmeside, der hedder trustpilot.dk. Her kan du finde anmeldelser fra forbrugere på størstedelen af alle handelshjemmesider, der findes på nettet. Derfor kan du også trygt handle hos en onlineforretning, der skilter med, at de har høje bedømmelser på trustpilot. Det er nemlig andre folk, der har gjort deres køb hos den pågældende hjemmeside, der har skrevet de positive og negative kommentarer ved deres oplevelse.

Sammenlign produkterne

Uanset hvad du handler, skal du være forsigtig. Selvom det på billeder af et produkt kan virke til, at det produkt, du leder efter, er af god kvalitet, behøver det ikke at være sådan. Rigtig mange falske hjemmesider og hjemmesider af nedsat kvalitet bruger billeder fra de oprindelige hjemmesider uden tilladelse, og det er her, du kan blive snydt, for det er ikke sådan lige til at se, hvorvidt en hjemmeside har fået tilladelse eller ej?

Når du leder efter det bedste tilbud på produkter på internettet, skal du sørge for at sammenligne de hjemmesider, som du sidder med. Mange gange kan du nemlig gennemskue, hvilke der er de bedste på denne måde. Desuden kan du kombinere dette med de andre råd, og så er du næsten sikker på at komme igennem din handel sikkert, uanset om det er ved køb af bildele, tøj eller noget helt tredje.

Det gælder om at tænke sig om, når du handler på internettet. Selvom det er smart og tidsbesparende at benytte internettet til diverse køb, skal du ikke stole på alt, hvad du møder på din vej – brug din sunde fornuft, og tag dine forholdsregler.

 

Funktioner der gavner dig

Browserrenser

Fjern irriterende værktøjslinjer, og gendan din kaprede browsers oprindelige indstillinger.

Software Updater

Opdater let dine vigtige programmer for at styrke din overordnede sikkerhed og din pc’s tilstand.

Fjernstyring

Opdater let dine vigtige programmer for at styrke din overordnede sikkerhed og din pc’s tilstand.